Kişi , Haber, Etkinlik, Sayfa, Duyuru, Başarılar içerisinde arama yapabilirsiniz.

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

İzmir'deki üniversitelerden 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması

İzmir'deki 8 üniversite, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı "Zeytin Dalı Harekatına destek verdi.

İzmir'de bulunan 8 üniversitenin rektör, rektör yardımcısı ve dekanları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek için bir araya geldi.

Ege Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Turan Gökçe, Yaşar Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Alptekin Kayalı katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından okunan kamuoyu açıklamasında harekâtın; Türkiye'nin uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan meşru bir hakkı olduğu vurgulandı. Açıklamada "İzmir'deki Üniversiteler olarak, ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun; komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz" dendi.

E.Ü Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından okunan kamuoyu açıklaması şöyle:

“Ege Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi olarak Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekâtı" na destek vermek ve tek yumruk olduğumuzu belirtmek üzere bir araya geldik.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör örgütünün faaliyetlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı "Zeytin Dalı" harekâtı evrensel hukuka uygundur.

Zeytin Dalı Harekâtı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararlan ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Dolayısıyla Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek şanlı ordumuz tarafından sürdürülen bu harekât, meşru ve uluslararası hukuka uygundur.

Bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye'nin uluslararası barışa destek verebilmesi, bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkündür. Türk Milletinden güç alan ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı operasyonda muzaffer olacağına inancımız tamdır.

“Askerlerimizin yanındayız”

İzmir'deki Üniversiteler olarak, ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun; komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.

Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de başlatılan sınır ötesi harekatta şanlı ordumuza ve kahraman Mehmetçiğe muvaffakiyetler diliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'nda ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü mücadelesinde şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Kamuoyu açıklamasını izlemek için tıklayınız

İKÇÜ'DEN İlgili Resimler